El Projecte PRINCEP pretén ser l’equip de referència per als seus pacients

Des que va néixer al 2012, el projecte PRINCEP ha reduït el nombre d’ingressos anuals per pacient de 5 a 1, el temps d’estada de 13 a 4 dies i el nombre de visites a urgències de 8 a 1. Aquestes xifres demostren com la Plataforma de Resposta Integral al Nens amb Malalties Cròniques i Elevada Dependència, PRINCEP, contribueix a minimitzar l’impacte que generen aquestes malalties i, a més, a minimitzar la despesa sanitària optimitzant recursos.

El Projecte PRINCEP, impulsat per l’Hospital Sant de Déu de Barcelona, ofereix atenció integral a més d’un centenar de nens, tots ells, pacients pluripatològics i amb malalties cròniques que els fan ser molt dependents de la tecnologia i d’altres especialitats.

“El projecte PRINCEP ens ha ajudat a tenir més seguretat, més control en quant els canvis que poden sorgir de la malaltia del nostre a fills. A saber detectar-los una mica millor i després suposa un seguiment continu”, afirma Alberto Malmierca, pare d’en Javier, un dels pacients de PRINCEP.

L’objectiu d’aquest programa és oferir una atenció integral biopsicosocial a aquests nens i les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida tot optimitzant els recursos sanitaris. Treballen en atenció preventiva i assistencial mitjançant un equip multidisciplinar que inclou pediatres, el servei d’infermeria, atenció espiritual i treballadors socials. La principal pretensió de PRINCEP i els seus membres és ser l’equip referent per a la família, per això, atenen als seus pacients de forma presencial i no presencial amb un telèfon 24 hores, un portal del pacient i servei de videoconferències. D’aquesta manera, poden donar una resposta ràpida i efectiva davant de qualsevol dubte que pugui sorgir, reduint així el nombre de visites a l’hospital i contribuint a augmentar la confiança i seguretat de la família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *